Mik a feltételei a tandemugrásnak?

 
Az ugrásnak testmagasság és testsúly korlátai vannak. Legfeljebb 190 cm testmagasság és legfeljebb 95 kg testsúly. Ezen kívül fontos, hogy az ugrást megelőző egy évben nem lehetett csonttöréssel járó sérülésed, valamint nem szenvedsz semmi olyan betegségben, ami az ugrást nem teszi lehetővé. Ezekről nyilatkoznod is kell az ugrást megelőzően egy formanyomtatványon.
 

Mennyi az ugrás magassága? 

 
A tandemugrás minimális magassága a mi esetünkben minimum 3000 méter. De a nyári időszakban gyakorlatilag mindig 4000 méter magasságról hajtjuk végre az ugrást. Ez nagyjából 30-50 másodperc szabadesési időt jelent magasságtól függően.
 

Mennyi időbe telik egy tandemugrás végrehajtása?

 
A tandemugrást egy kb. 10 perces szóbeli és gyakorlati eligazítás előzi meg. Az emelkedés a magasságra kb. 25-30 percet vesz igénybe. A kiugrástól a földet érésig nagyjából 10 perc telik el. Látható, hogy egy óra alatt meg az ugrás. DE! és ez nagyon fontos, ha eljössz ugrani, akkor az ugrásra azért 2-3 órát rá  kell szánni a reptéren, mert nem biztos, hogy az időjárás azonnal lehetővé teszi az ugrást (szél) vagy hogy rögtön bekerülünk a következő felszállásba. Előfordulhat, hogy várakozni kell, de addig is lehet nézni az éppen történő ugrásokat, leszállásokat.
 

Mit lehet enni-inni az ugrás előtt?

 
Mindenképpen kell valamilyen könnyű ételt fogyasztani az ugrás előtt, de semmiképpen nem előny ha valaki tele gyomorral érkezik. Az ásványvíz fogyasztása is javasolt, főleg a nagy nyári melegben. Az alkoholos italok fogyasztását inkább hagyd az ugrás utáni időre :)
 

Milyen öltözet szükséges?

 
Az ugráshoz az ugróruhát mi adjuk. Egy sportcipőt kell magaddal hozni a repülőtérre és esetlegesen könnyű aláöltözőt a ruha alá. A nyári melegben egy póló is elég, még kifejezetten jól is fog esni a fenti hűvös időjárás.
 

Mit jelent a kézikamerás tandemugrás?

 
Ebben az esetben a tandempilóta kezén van rögzítve egy kamera, amivel az felkészülést, emelkedést, az ugrást és az ereszkedést rögzíti. Ezekből a felvételekből készül majd egy zenés 5-6 perces videóklip, amit online küldünk el számodra.
 

Mit jelent a kézi és külső kamerás tandemugrás?

 
Ennél az ugrásnál a tandempárost elkíséri az ugrásra még egy ejtőernyős, akinek a sisakjára van rögzítve egy kamera, így ő külső látószögből örökíti meg a szabadesési részét az ugrásnak. Ezzel egy teljesebb képet készít az ugrásról. A tandempilóta kezén is van egy kamera, amivel szintén készül felvétel. A két kamerának a vágóképeiből készül egy nagyjából 6-8 perces zenés videóklip, amit online juttatunk el számodra.
Joomla templates by a4joomla